Site icon Lek och Experiment

Bilbana av maskeringstejp

För ett antal veckor sedan köpte jag en blå maskeringstejp. Jag tänkte att det kunde vara kul att göra en balansbana eller liknande på vardagsrumsgolvet. Den har legat och väntat i skåpet på rätt tillfälle och nu i veckan åkte den fram. Men istället för balansbana fick det bli en bilbana.

Mr T letade upp fordon av olika slag. Han hittade några bilar, två bussar och ett flygplan. Allt med hjul fick vara med.

Vi satte på lite musik och körde tävling.

Vår bana blev en cirkelformad variant som var lagom stor för att jag skulle kunna sitta kvar i mitten medan Mr T jagade runt, runt, runt. När maken kom hem undrade han varför Mr T var så svettig i håret. Men det blir man när man kör racerbana i vardagsrummet 😀

Det fanns olika sorters maskeringstejp på biltema. Jag valde en variant för känsliga ytor för att vara säker på att tejpen inte skulle fastna på golvet. Denna tejp höll bra och var inga problem alls att dra bort. Du hittar den här.

Vi valde att göra en bilbana men lek med tejp går så klart att variera i all oändlighet. Från början hade jag tänkt göra en form av balansbana eller liknande. Men det får bli nästa gång.

Se fler av våra lektips här.

Exit mobile version