Regnbågsspaghetti till lek eller lunch

Regnbågsspaghetti är hur enkelt som helst att göra och kan användas både till lek och till måltid. Vi gjorde vår regnbågsspaghetti som ett material till sensorisk lek för Miss L. Det blev fyra olika färger: blå, rosa, grön och orange.

Regnbågsspagetti

Spaghettin går utmärkt att äta, färgen kommer från vanlig hushållsfärg. Jag kan tänka mig att regnbågsspaghetti skulle passa bra på tex ett barnkalas.

Regnbågsspagetti till sensorisk lek

Några djur fick hoppa i och leka. Spaghettin är härlig att ta i och ganska kladdig. Efter ett tag kan den bli lite klistrig. Då kan man droppa över lite kallt vatten så blir den hal igen.

Så här gör du regnbågsspagetti

Så här gör du regnbågsspaghetti

Material:

  • Spaghetti.
  • Hushållsfärg.
  • En bunke per färg (att blanda i).

Instruktioner:

Koka spaghettin enligt anvisningen på förpackningen men förkorta koktiden något. När spaghettin är klar häller du av vattnet och häller tillbaka spaghettin i kastrullen. Lyft sedan över spaghettin i flera olika bunkar, en bunke per färg. Droppa i olika färger i bunkarna med spaghetti och blanda runt med en slev. Fortsätt att tillsätta färg tills du har fått den nyans du vill ha på spaghettin.

Skall du använda spaghettin till lek kan du skölja den med kallt vatten tills den är helt sval innan du häller tillbaka den i kastrullen och tillsätter hushållsfärgen.

Se fler av våra sensoriska lekar här.

Lämna ett svar