Site icon Lek och Experiment

Guldletare på garageuppfarten

Det kan vara kul när det dyker upp ett väldigt oväntat inslag i vardagen. Kunde knappt bärga mig tills jag skulle få se femåringens min när gruset på garageuppfarten plötsligt förvandlats till guld.

En flaska med sprayfärg gjorde jobbet. Jag köpte min på Biltema. Färgen torkade snabbt. Jag fick vända på stenarna och spraya ytterligare en gång för att de skulle vara helt täckta av guldfärg.

Sedan lade jag tillbaka de guldfärgade stenarna bland det vanliga gruset. På lite håll syntes guldstenarna inte om man inte tittade direkt på dem. Men plötsligt kunde det glänsa till i solen och då drogs ögat till det som blänkte och guldstenen upptäcktes.

Just denna dag hade Mr T med sig en kompis hem från förskolan på playdate. De rusade in i trädgården utan att märka att det var något som var annorlunda med garageuppfarten. Men när de lekt i trädgården en stund upptäckte plötsligt en utav dem att det glänste till i gruset.

Förvåningen blev mycket stor och ett intensivt letande tog vid. De hittade sten efter sten och sökte igenom hela garageuppfarten.

Det blev många spekulationer kring hur guldstenarna kunde ha hamnat där. Vem hade lämnat dem? Eller  hade de dykt upp av sig själva?

Vår annars ganska vanliga garageuppfart har blivit lite mer spännande efter detta och de tittar till den ibland för att se om det har dykt upp mera guld. Kanske lägger jag dit nya stenar en dag 😉 Har du inte en garageuppfart med grus går det så klart bra att lägga guldstenarna var som helst i trädgården, under en buske, eller bakom en kruka.

Efter att stenarna samlats in kan de användas i vanlig lek. Men det är bra att känna till att färgen inte sitter jättehårt utan skavs av lite om man leker med dem mycket.

Se fler av våra lektips här.

Exit mobile version