Site icon Lek och Experiment

Lugn och ro-blandning med ris, paljetter och pärlor

När Mr T kommer hem från förskolan brukar han vara rätt trött efter all lek. Då är det skönt att göra en lugnare aktivitet ett tag.

Innan jag hämtade honom en dag nu i veckan passade jag på att slänga ihop en blandning av lite material vi hade hemma och lägga i en låda. Blandningen bestod av ris, paljetter, några småfigurer, minipompoms, glasstenar och blandade pärlor. Lådan väntade på Mr Ts plats vid köksbordet och han blev väldigt nyfiken när han fick syn på den.

Lugn och ro-blandningen blev väldigt uppskattad och vi satt och hällde, sorterade, letade efter gömda småfigurer, bildade ord av bokstavspärlorna och trädde pärlor i över en timme (sen vaknade lillasyster). Det är kul att något så enkelt kan bli så uppskattat. Och det är skönt att ha en lugn aktivitet att plocka fram vid behov.

Pärlorna är en blandning av många olika sorter. Jag köpte dem på en barnmarknad nyligen.

Jag hällde även i lite extra bokstavspärlor som vi hade hemma.

Blandningen ser inbjudande ut och man vill gärna stoppa ner händerna och röra, ösa och bara låta den rinna mellan fingrarna.

Det var väldigt avslappnande att sitta och plocka med blandningen. Man behöver inte prata eller tänka så mycket, man kan bara sitta och greja.

Efter ett tag började vi sortera ut bokstavspärlor och bilda ord.

”Vilket djur kan du skriva om du får de här bokstäverna?”

Ett vackert halsband fick det bli av de nya pärlorna.

Se fler av våra sensoriska lekar här.

Exit mobile version