Färgglada Upptäckarlådor

Liksom många andra har vi en mängd leksaker hemma, både till fyraåringen och ettåringen. Många leksaker, framför allt lillasysters, finns i set med många delar, tex PlusPlus, Duplo, leksaksmat mm. En morgon roade vi oss med att börja sortera leksakerna efter färg. Vi valde en färg åt gången och lade i vår Upptäckarlåda till Miss L. Det blev en improviserad lek med färger och ett sätt att träna på färgigenkänning.

Upptäckarlåda med lila färg

Leksakerna har vi framme och leker med hela tiden och Miss L har sett dem många gånger. När vi hade sorterat dem efter färg hamnade de dock i ett nytt ljus och mönstret av färger som gjorde att de hörde samman blev väldigt tydligt.

Upptäckarlåda med grön färg

Det blev lila, rött, blått, grönt och gult i Upptäckarlådan.

Upptäckarlåda med gul färg

Hon fick känna på en färg åt gången. Mr T tyckte också att det var en kul övning att leka ”detektiv” och samla in leksaker i olika färger.

Upptäckarlåda med röd färg

Upptäckarlåda med blå färg

Läs om fler av våra sensoriska lekar här.

 

Lämna ett svar