Upptäckarpåse med vatten och olja

Lek med upptäckarpåsar är ett kul sätt för de minsta barnen att få vara med och upptäcka utan kladd eller risk att de stoppar saker i munnen. Innehållet går att variera i det oändliga. Här är en variant som är väldigt lätt att slänga ihop. Allt som behövs är matolja, vatten och karamellfärg (se exakta instruktioner längre ner).

Upptäckarpåse me vatten och olja sensorisk lek för barn

Miss L tyckte det var spännande att känna på påsen och se hur prickarna flyttade på sig och ändrade form när hon försökte ta på dem (det är dock min hand som syns i klippet nedan 🙂 ).

Vi brukar tejpa fast våra Upptäckarpåsar på locket på en Ikea-låda för att Miss L inte skall bita på påsarna, då kan de gå sönder.

Upptäckarpåse me vatten och olja sensorisk lek för barn

Så här gör du Upptäckarpåsen med olja och vatten

Du behöver:

  • Vatten
  • Matolja
  • Karamellfärg
  • Ziplockpåse

Instruktioner:

Häll matoljan i påsen. Häll upp lite vatten i en separat behållare och blanda i karamellfärgen. Tänk på att du endast behöver lite vatten och att koncentrationen av karamellfärg skall vara ganska hög. Vår påse rymmer 4,5 liter och vi använde ca 3 dl matolja och 3 msk vatten. Proportionerna är ungefärliga. När karamellfärgen har blandats i vattnet tillsätter du vätskan till påsen och försluter. Försök få ut så mycket som möjligt av luften i påsen innan du stänger till.

Se fler av våra Upptäckarpåsar här.

Fler tips på sensorisk (sinnesstimulerande) lek för barn hittar du här.

Kommentarer

En kommentar på “Upptäckarpåse med vatten och olja”

Lämna ett svar