Upptäckarflaskor med påsktema

Vi firar påsk för fullt och passar på att hälsa på släkt och vänner. Det innebär en del bilkörande. Mr T hjälpte till att fixa två upptäckarflaskor med påsktema till lillasyster som hon kunde ha som underhållning i bilen.

Ju mer pynt desto bättre om Mr T får välja 🙂

img_4155

img_4156

Instruktioner till Upptäckarflaskan med ris och påskdekorationer:

  • Färgat ris
  • Små påskdekorationer (ägg, fjädrar, paljetter, figurer)

Riset kommer från Upptäckarlådan med påsktema som vi gjort tidigare och är en blandning av gult, ljusgrönt och rosa. Du kan läsa om hur du färgar ris här. I princip alla påskdekorationerna som vi använde till vår flaska kommer från TGR. Flaskan kommer från Kåhög och är från början en mjölkflaska. Kåhög ligger utanför Göteborg och levererar mjölkflaskor bla via mat.se. Det går så klart bra att använda andra flaskor. Vi använde denna flaska eftersom den hade en något större öppning. Vanligtvis använder vi Vitamin Wells flaskor när vi gör Upptäckarflaskor.

img_4154

Den andra Upptäckarflaskan blev en klassisk glitterflaska med gul färg.

img_4152

Vi stoppade även i några fjärilar från ett paket med stora paljetter. Fjärilarna lägger sig på botten av flaskan men virvlar upp när man skakar på den.

img_4153

Instruktioner till den gula Upptäckarflaskan med glitter:

  • Vatten
  • Glycerol (finns på apoteket)
  • Glitter
  • Gul karamellfärg
  • Ev. diskmedel

Vi hade i ca 1/3 glycerol i flaskan och resten vatten. Glycerolet gör att glittret virvlar runt på ett vackert sätt. Det rör på sig längre än om man bara använder vatten. Vi använde både fint och lite grövre glitter. Ett problem som kan uppstå, framförallt om man använder väldigt fint glitter, är att det lägger sig i toppen av flaskan och sjunker inte ner. Om detta händer kan du testa att tillsätta några droppar diskmedel. Det tar bort ytspänningen och glittret blandar sig med resten av flaskan.

Se fler av våra Upptäckarflaskor här och här.

Lämna ett svar