Dinosaurieutgrävning i kinetic sand

Min fyraåring älskar att leka med kinetic sand. Det började med att han fick en mindre omgång i julklapp. Eftersom han tyckte att det var så kul så gick jag och köpte mer. Och till slut slog jag till på ett paket på 5 kg. Och det har jag inte ångrat.

Något annat han är tokig i är dinosaurier. Efter jul kom jag över en julkalender från Schleich med dinosaurietema för en billig peng (såg att det fanns några kvar här). Den innehöll bla ett dinosaurieskelett i delar. För ett tag sen grävde jag ner delarna i lådan med kinetic sand för att plocka fram vid ett lämpligt tillfälle. 

Mr T fick leka arkeolog och gräva fram det som gömde sig i sanden. Spänningen var stor. Det är nåt väldigt fascinerande med att leta efter gömda saker, både i kinetic sand och i play-doh eller leklera (läs om våra överraskningsägg av play-doh här).

Ibland gömmer jag nån ny liten figur i sanden eller leran utan att säga något. Det kan vara en liten plastfigur som jag köpt på en loppis. Den dyker sen upp, som från ingenstans, när Mr T leker. Det gör att sanden eller leran blir extra spännande, nästan lite magisk. Man vet ju aldrig när nåt nytt dyker upp.

Fyndplatsen lokaliserades snabbt. Det var tydligt att det måste vara en Stegosaurus som låg begraven här (karaktäristiska ryggplattor och taggar på svansen) (även jag har lärt mig ett och annat efter alla dinosaurieböcker som lästs på kvällarna).

Skelettdelarna hittades en efter en och fynden lades försiktigt på ett fat.

En ny liten dinosaurie hade också gömt sig i sanden till allas förvåning. Det händer ju med Mr Ts sand ibland.

Till sist var alla skelettdelar hittade och ihopsatta.

Läs mer om dinosaurielek med kinetic sand här.

 

Lämna ett svar