Matcha små och stora bokstäver med klistermärken

Efter att ha lekt mycket med stora bokstäver, versaler, är det nu dags att matcha ihop dem med de små bokstäverna, gemenerna. Efter en del letande på nätet hittade jag en kul övning som jag trodde att Mr T skulle gilla: bokstavsmatchning med klistermärken. Barnet får ”spionera” efter gemener och matcha ihop dem med versaler. Övningen kommer från The Mom Inspired Life.

img_2968

Förberedelser:

  • Skriv ut alla gemener på ett stort pappersark och fäst på en vägg.
  • Skriv ut alla versaler på runda klistermärken.

Vi använde ett A3 papper från IKEA. De runda klistermärkena kommer från TGR (det gör även den rosa papperstejpen som vi fäste papperet med).

Instruktioner:

  • Ge kartan med klistermärken till barnet och be barnet sätta rätt versal över rätt gemen.

Denna övning var hur kul som helst och Mr T satte igång med en fart. Det är ju alltid kul att sätta klistermärken. Det gick rätt snabbt och några klistermärken hamnade lite fel. Vi upptäckte dock att det faktiskt gick att flytta klistermärkena försiktigt. Jag hade använt en ganska stark tuschpenna så man kunde ana vilken bokstav som fanns under klistermärket. Det var bra att kunna se igenom när jag skulle hjälpa till att ”rätta”.

Det går så klart även bra att vända på denna övning så att versalerna skrivs ut på papperet och gemenerna på klistermärkena.

Lillasyster blev väldigt nyfiken och ville gärna hjälpa till.

Se fler av våra bokstavslekar här.

Lämna ett svar