Upptäckarlåda med påsktema

Vi börjar närma oss påsk och eftersom vi är helt galna i Upptäckarlådor (sensory bins) här så var just en sådan med påsktema helt given. Vi var inne en sväng i stan och jag passade på att smita förbi TGR, en fantastiskt bra affär om man vill köpa på sig pysselmaterial, små dekorationer och allt möjligt kul till ett bra pris. Perfekt när man letar material till en Upptäckarlåda.

Sen var det dags att färga ris i olika påskfärger. Det fick bli ljusgult, ljusrosa och ljusgrönt. Läs om hur du färgar ris, pasta och bönor mm här. Efter att riset torkat hällde jag det i olika rader i botten på lådan. Vid detta laget hade Mr T fått korn på vad jag höll på med och spänningen blev olidlig. Note to self: förbered denna typ av lekar på kvällen när barnen sover.

Jag fyllde lådan med påskmaterialet och fick lite problem med fotograferingen eftersom båda barnen försökte klättra in i lådan samtidigt som jag fotograferade.

Upptäckarlåda med påsktema

Upptäckarlåda med påsktema

Som vanligt hade vi även våra redskap, Helping Hands, för att ösa och hälla med samt några decilitermått. Lådan kommer, som jag skrivit tidigare, från IKEA. Tycker den funkar jättebra som Upptäckarlåda för hemmabruk.

Till slut var jag färdig med dokumentationen och ställde ner lådan i duschhörnan så att barnen äntligen fick hugga in.

Klara färdiga kör!

Barnen hugger in på Upptäckarlåda med påsktema

Riset östes, äggen samlades och gömdes i riset och grävdes fram igen, fjädrarna räknades (av Mr T), plastäggen fylldes med ris och paljetter eller små kycklingar (det blev en liten överraskningslek av detta), paljetter stacks in i springan i guldägget, äggkartongslådan fylldes med olika saker och öppnades och stängdes oräkneliga gånger (av Miss L), osv…

Det visade sig också så småningom bli en väldigt bra övning i samarbete och hänsynstagande och vi fick träna på det där med att dela med sig av de fina dekorationerna ☺️

Upptäckarlåda i duschhörnanPåskägg med ris från Upptäckarlåda med påsktemaGuldägg i Upptäckarlåda med påsktema

Nu var det färdiglekt för den här gången! Vi sparar dock undan materialet (Ikeas ziplockpåsar är perfekt till detta) och lådan kommer garanterat att komma fram fler gånger innan påsk.

Vill du se fler exempel på Upptäckarlådor?

Klicka på länkarna nedan:

Färdiglekt Upptäckarlåda med påsktema

Lämna ett svar