Lek med snö inomhus

Äntligen snö! Som vi har längtat. I Göteborg kan säsongens vinterdagar räknas på ena handens fingrar. Vi har med andra ord vältrat oss i snö de senaste dagarna. Vi har lekt ute och testade även att ta med oss snö inomhus.

Måla på snö inomhus

Tanken var främst att låta lillasyster, 1 år, få utforska snön i värmen inomhus. Hon har mest sovit i vagnen när vi har varit ute. Men det var storebror som blev mest uppslukad av aktiviteten. Han satt och lekte länge, länge… Gömde dinosaurier och byggde snötorn. Det var så kul att vi gjorde aktiviteten två dagar i rad. Först lade vi snön i en stor låda i duschhörnan, nästa dag i en mindre på köksbordet. Mr T fick använda pipetter med utblandad färg för att ”måla” på snön. Dagen innan målades snön med vatten och karamellfärg i en sprayflaska.

Sensory bin med snö

Snösmältningsexperiment

Samtidigt som vi lekte märkte vi hur snön, som först bestod av pudersnö, ändrade form ju längre den befann sig inomhus. Den blev blötare och lättare att forma och tappade i volym. Till slut var det bara smältvatten kvar.

Material till inomhuslek med snö:

  • Både brickan och den vita lådan kommer från Ikea.
  • Pipetterna köpte jag på Ali express, ett 100-pack för några kronor.
  • Färgen som jag rörde ut med lite vatten kommer också från Ikea.

Lämna ett svar