Månsand i en Upptäckarlåda

Miss L och jag testade att göra egen månsand (moon sand) som vi lade i vår Upptäckarlåda (sensory bin). Sanden blev silkeslen och skön att hålla i. Den gick också ganska bra att forma. Det bästa är att den är väldigt enkel att göra själv (se nedan). Vi testade även att färga en del av sanden rosa.

Så här gör du Månsand till en sensory bin

Så här gör du Månsand:

  • 8 dl vetemjöl
  • 1 dl babyolja

Blanda ihop oljan med vetemjölet, man kan använda händerna eller en elvisp. Proportionerna är ungefärliga. Vi gjorde två omgångar, en vit och en rosa.

Färgad Månsand

Vill du färga Månsand så är det oljebaserade färger som gäller. Vanlig karamellfärg är vattenbaserad och blandar sig inte med babyolja. Blanda den oljebaserade färgen med babyoljan innan du häller oljan i mjölet.

Våra oljebaserade färger, av märket Wilton, beställde vi på nätet hos Lyckas med mat.

Månsanden är ganska mjölig så det var bra att ha den i en sensory bin för att undvika spill. Vi brukar använda en sensory bin när Miss L, 1 år, skall utforska ett nytt material som annars blir rätt stökigt.

Se även våra andra Upptäckarlådor här.

Lämna ett svar