Upptäck Oobleck, vätska som är fast och flytande på samma gång

Har du inte gjort det redan så måste du testa Oobleck! Denna spännande vätska är både fast och flytande på samma gång. Du kan rulla den till en boll men så fort du släpper taget om den tappar den sin form och rinner mellan dina fingrar (se videoklippet längre ner). Den är otroligt härlig att hålla i och leka med.

Oobleck vätska som är fast och flytande på samma gång
Oobleck rullad till en boll

Så här gör du Oobleck:

Blanda vatten och stärkelse (majsstärkelse eller potatismjöl). Ungefärliga proportioner är 1 dl stärkelse per 1/4 dl vatten. 


Vi har gjort Oobleck många gånger hemma och det ger lika mycket underhållning varje gång. Känslan av att hålla i vätskan går inte riktigt att fånga på vare sig bild eller film, man måste helt enkelt testa.

Första gången jag hörde talas om Oobleck var via Barnasinne. Spana gärna in denna härliga  Youtubekanal för fler experimenttips.

Lämna ett svar