Lyxig fika med hemmagjord Smartiesglass

Vi hade en ledsen lämning på förskolan i förra veckan (någon ville hellre vara hemma och mysa med mamma och lillasyster) så jag ville lyxa till det lite för Mr T efter att jag hämtat honom – med Smartiesglass. 

Och det tog skruv, han är nämligen tokig i den Smartiesglass som man kan köpa och tyckte det var väldigt kul att få testa på att göra egen.

Jag hittade ett recept på Jennys matblogg som vi testade. Det blev riktigt gott! Jag gillade att receptet var enkelt att göra och glassen som godiset blandades med var inte så söt. Man behövde inte heller använda någon glassmaskin. Vi använde vanliga Smarties som vi mortlade istället för mini non-stop som i originalreceptet.

En skål med Smartiesglass
Recept på Smartiesglass:

  • 4 äggulor
  • 4 msk florsocker
  • 4 dl vispgrädde
  • 2 msk vaniljsocker
  • 2 dl Smarties

Vispa äggulor och florsocker pösigt. Vispa grädde och vaniljsocker tills grädden blir lagom fast. Mortla Smarties. Blanda ihop och ställ i frysen. Ta fram glassen ur frysen en stund innan servering så den blir lite mjuk.

Hann inte fota färdigt innan någon var framme för att smaka…

Provsmakar smartiesglassen

Lämna ett svar