Måla med vattenfärg på is

Det är härligt att måla med vattenfärger. Med denna klassiska vinteraktivitet kan barnet testa  vattenfärgsmålning på ett nytt sätt. Fyll en plastlåda, ugnsform, eller vad du har hemma, med vatten och ställ ut över natten i minusgrader. Är det inte tillräckligt kallt ute går det lika bra att ställa i frysen.

När det är dags att måla är det bara att ta fram plastlådan och stjälpa upp isblocket och sätta igång. Använd en bricka eller en form med kanter då det kommer en del smältvatten från isblocket. Jag lade även en ny disktrasa under isblocket för att det inte skulle glida omkring. Ett alternativ är också att måla på isblocket medan det fortfarande ligger kvar i sin form.

Måla på is med vattenfärg

Allt eftersom isblocket smälter ändras målningen och färgen bildar vackert mönster i smältvattnet. Vill barnet testa en ny färg är det bara att skölja av och börja om. Vill man lägga till ett extra element kan man använda salt på isblocket. Det kommer att göra att det smälter snabbare och att det bildas andra sorters mönster av smältvatten.

Måla på is med vattenfärg

Lämna ett svar