Lek med bokstäver på köksbordet

Mr T har fått upp intresset för bokstäver det senaste och tycker det är kul att försöka klura ut vilket ord bokstäverna bildar (med min hjälp). Jag lägger ut små bokstavsrebusar på hans plats vid köksbordet då och då och han blir lika glad varje gång han ser ett nytt ord att lista ut.

Lästräning med hemmagjorda bokstäver
Till frukosten väntar tex ett eller två nya ord som han klurar på medan jag dukar fram. Vi går igenom vad varje bokstav heter och sen hur de låter. Till slut har vi listat ut vilket ord det är. När vi är klara brukar vi plocka ut några bokstäver och flytta om dem för att se om det går att bilda nya ord. Han får kläm på fler och fler bokstäver efter hand och det blir en rolig lästräning på hans villkor.

Jag var ett tag på jakt efter bokstäver att köpa för att leka med hemma och spanade bl.a. på magnetiska bokstäver (dyrt!). Sen insåg jag att det går minst lika bra att tillverka själv.

Låda med hemmagjorda bokstäver för lästräning och bokstavslek
Dessa är gjorda av baksidan av ett flingpaket och lite tuschpennor. Då blir det dessutom lätt att fylla på när det behövs fler bokstäver.

Hur leker ni med bokstäver och lästräning?

Lämna ett svar